Close

Sayfa 1/2 12 SonSon
33 Sonuçtan 1 ile 25 Arası
Ağaç Şeklinde Aç103Beğeni

Konu: Levrek Avı

  1. #1
    Yeşil Sever Meymun - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Sep 2013
    Mesajlar
    331

    Levrek Avı

    Dünyanın her yerinde levrek avcılığı amatör balıkçıların en çok ilgi duyduğu konu.
    Zor ve çoğu zaman kandırması kolay olmayan, olta ile avlanabilmesi şanstan çok biraz bilgi gerektiren av olması nedeniyle olabilir.
    Çeşitli yöntemler var kıyıdan spin ile avcılığı en zevkli olanı.


    Yer- Mera
    Önce nerede ne zaman bulunur konusunda yazılan taşlık kırmalık, zeytinlik, eriştelik, dere içleri, liman çevreleri vs gibi bilgiler doğru. Ancak bunun dışında suyun dibinde tek taş ve yosun bulunmayan kumsal yerlerde de olabiliyor bu hayvan. Önemli olan avlanmak isteyenin zamanı olması ve sürekli mera arayabilmesi. Burada yok demek birkaç denemeyle olmaz. Bu denemeler her mevsim sürmeli. Ancak senelerin de önemi var. O seneki iklimin hava sıcaklğı, deniz suyunun sıcaklığının düşmesi vs. En kolayı doğru bilgi alabilmek fakat kimse balığı bulduğu yeri artık söylemiyor.
    Yer konusunda gizlemek de gerekiyormuş, ben her tanıştığıma söyledim, sakın kimseye söyleme uyarıları almama rağmen. Ben söylemesem de elimizdeki balıkları görenler bizi izleyip avlandığımız yere ağ atmaya başladılar. Yer konusunun ikinci koşulu da gizlemekmiş. Yeri açıklarsanız, tur düzenlerler, olta atacak yer bulamazsın, tek balık bırakmazlar, profesyoneller ağ atar vs. Bunlar o günlerde ve sonraları aldığım uyarılar ve öğrendiklerim.

    Rüzgar-Dalga-Berraklık
    Bizim bölgede sadece sert veya hafif poyraz olduğu günlerde levrek tutabildik. Durgun havalarda tutamayınca böyle günler levreğe çıkmaz olmuştuk. Yani günün her saati olmadığı gibi her gün oltaya atlamıyor bu levrekler. Ya da günün her anı yeterli verimlilikte değil, tutma şansının yüksek olduğu zamanların sınırı var. Rüzgarlı ve deniz yüzeyinin kıpırtılı olduğu zamanlar onları kandırma şansı daha yüksek diye bir varsayım ortaya atılabilir ancak çok daha uzun süreler denemek gerek. Ya da zaten böyle bir bilgi olduğundan bu bilginin doğruluğundan şüphelenmeye gerek yok. Ben de test etmiş aynı sonuca ulaşmıştım ki çarşaf gibi düzgün sularda da ara sıra levrek yakaladım. Fakat suyun bulanık ve dalgalı olması eğer olta attığınız yerde levrek varsa yakalama şansını arttırıyor. Bizim bölgede lodosta yeme sürekli yosun takıldığından denemeleri bırakmıştık. Poyrazda yüzen yosun olmadığı için balığa çıkıyorduk. Su hareketli olduğunda lodos ta bölgeye göre poyraz kadar elverişli ortam. Ancak kıyıdan atarken rüzgar yönü atışları sınırlayıp engelleyen durum.

    Yem
    Silikondan yumuşak veya sert plastikten üretilmiş hazır yemler avlanmanın en kolay biçimi.
    Bunları üreten binlerce firma var. Her birinin de su yüzeyinden gelen 10-50cm dalan, 30-80cm dalan 1-2.5 metre dalan, ve her birinin yüzen, askıda kalan, batan, ve bunların her birinin türlü çeşit renk ve desenleri her birinin 5cmden başayıp 7-9 11 13, 14, 15, 15, 19 25cm buyunda olanları var. Bunların hangisi günün hangi saati ne gibi ortamlarda kullanılacak bir sürü bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Bunların seçimi mevsime ve bulunduğunuz yerdeki levreğin o an beslendiğ*i balık türlerine ve renklerine göre değişken.
    Bu kadar çeşit her biri markasına göre 10 TLden 120 TL ye değişen fiyatları nedeniyle bir kısmını almaya katlığınızda yüzbin liralık sahte yem harcaması gerekir. Hepsini değil bir kısmını almak böyle bir harcamayı gerektirir. Başlangıçta buna gerek. Önce ucuz olanlardan elinizin atışa alışması için birkaç tane alarak başlamak gerek. Sonra araştırıp öğrendikçe pahalı olanlardan en 1000 lira harcanmalıdır. Ben önemli olanlarından bir yerine birkaç tane alıyorum, bırakın birkaç sahte yemi, 4 taene kamış ve makine setim var. Ava giderken iki tanesini yanıma alırım. Sahtelerin kopup denize gitmesi yanında balığın ağzında da kalıp gidiyor. 1500 liralık makine de bozuluyor, 1000 lirlık kamış da kırılabiliyor. Bu rakamları abartılmış sanmayın bunlar orta sınıfın biraz üstünde fiyatlardır. İşe 300-500 TL harcayarak başlayanlar bir süre sonra gözü dönüp tanesi 4500 liralık makine 3000 liralık kamış almaya kadar varıyor. Yani başlarken bunları bilin bu harcamaları yapıp 15 sene uğraşıp tek levrek yakalayamayanlar var. Ve hala ava gitmeye ve para harcamaya devam ediyorlar.

    2,2 ve 1.3k glık dünkü levrekler. Bunlar küçük ama tutamayanlar daha çok.

    isim:  P1100583.jpg
Görüntüleme: 3240
Büyüklük:  50,4 KB (Kilobyte)isim:  P1100584.jpg
Görüntüleme: 2369
Büyüklük:  52,8 KB (Kilobyte)
    Neferge, Uzaylı, acemi_caylak ve 7 kişi daha bunu beğendi

  2. #2
    Yeşil Sever Meymun - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Sep 2013
    Mesajlar
    331
    Bu sabahki levrekler ve arkadaşım Dr. Zeki

    isim:  4u3u.jpg
Görüntüleme: 1133
Büyüklük:  27,5 KB (Kilobyte)isim:  1dr.jpg
Görüntüleme: 1283
Büyüklük:  42,8 KB (Kilobyte)isim:  2dr.jpg
Görüntüleme: 716
Büyüklük:  21,6 KB (Kilobyte)isim:  3dr.jpg
Görüntüleme: 698
Büyüklük:  21,8 KB (Kilobyte)isim:  4dr.jpg
Görüntüleme: 718
Büyüklük:  24,1 KB (Kilobyte)
    Remzi, acemi_caylak, Uzaylı ve 8 kişi daha bunu beğendi

  3. #3
    Kurucu Üye acemi_caylak - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    3.824
    Bugün bereketli geçmiş.
    Uzaylı, Buhar ve gülenyüz bunu beğendiler

  4. #4
    Yeşil Sever beyza27 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Dec 2013
    Yer
    Gaziantep
    Mesajlar
    167
    Sn Meymun balık avınız eğlenceli geçmiş, avcılık hobilerinin içinde saygı duyduğum tek dal oltayla balık avı, saatlerce oturup denizi veya gölü izleyip hiçbirşeyi yakalayamadan, arkadaşlarla eve mutlu gittiğimiz çok olmuştur. 10 tane avcının ellerindeki tüfeklerle tavşana, ördeğe, kekliğe veya diğer hayvanlara zevk için ateş etmelerini anlayamıyorum. Ha yiyecek olsalar, aç olsalar anlayacağım.
    Uzaylı, Buhar ve gülenyüz bunu beğendiler

  5. #5
    Yeşil Sever Meymun - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Sep 2013
    Mesajlar
    331
    ALINTI beyza27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
    Sn Meymun balık avınız eğlenceli geçmiş, avcılık hobilerinin içinde saygı duyduğum tek dal oltayla balık avı, saatlerce oturup denizi veya gölü izleyip hiçbirşeyi yakalayamadan, arkadaşlarla eve mutlu gittiğimiz çok olmuştur. 10 tane avcının ellerindeki tüfeklerle tavşana, ördeğe, kekliğe veya diğer hayvanlara zevk için ateş etmelerini anlayamıyorum. Ha yiyecek olsalar, aç olsalar anlayacağım.
    Benim av yönteminde olta atıp beklemek yok. Sürekli atma ve çekme var. Sahili yürüyerek tarama sürekli atıp çekme küçük balık sahtesini yaralı balık gibi yüzdürüp zavallı aç hayvanları kandırma yani sahtekarlığın danizkası.

    Bu da dün akşamdan. 3 derece sıcaklıkta lahana gibi giyinip sonra kıyıya kadar çektiğin hayvanı dışarı almak için suya girerek
    elinle kepçeyle uğraşma sonucu.

    isim:  20140202_181811.jpg
Görüntüleme: 760
Büyüklük:  55,3 KB (Kilobyte)
    gtatas, kasap.94, Buhar ve 5 kişi daha bunu beğendi

  6. #6
    Kurucu Üye
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    Aksaray
    Mesajlar
    2.640
    Hay Maşşallah.
    Uzaylı, beyza27 ve gülenyüz bunu beğendiler

  7. #7
    Yeşil Sever beyza27 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Dec 2013
    Yer
    Gaziantep
    Mesajlar
    167
    Sn Meymun imrendim şimdi size
    gülenyüz ve Uzaylı bunu beğendiler

  8. #8
    Fahri Üye
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    İzmir
    Mesajlar
    856
    Kıyıdan at çek yöntemi ben de çok balık yakaladım silikon sahtelerle, kar kış demeden deli cesareti gibi kayalıkları aştığımızı bilirim. Çok zevkli ve çok tehlikeli. Sayın meymun sizi tebrik ederim rastgele diyelim daha büyükleri rastgelsin.
    gülenyüz, Meymun, Uzaylı ve 1 kişi daha bunu beğendi

  9. #9
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2014
    Yer
    İzmir
    Mesajlar
    2
    Maşallah...

  10. #10
    Yeşil Sever Meymun - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Sep 2013
    Mesajlar
    331
    Bu akşamın ufaklıkları. Maşallah demişsiniz ama levreklere nazar değdi küçüldüler. Mutfak tezgahının üzerinde dururken birinin ağzından yengeç çıktı. Hala ortalıkta dolanıp duruyor.
    Levreğin midesinde en az 3 saat durmuştur. Levrek saat 17:30 da yakalandı, yengeç 20 den sonra çıktı.

    İyi ki bugün evi temizlemişim. Yoksa leş gibi mutfak görecektiniz.

    Evet evi ben temizlerim.
    Mesleği sorulan kadınlar, bir işte çalışmıyorlarsa ev hanımıyım der.
    Ev hanımı ne iş yapar?
    Temizlikçi kadınını yönetir.



    isim:  1e.jpg
Görüntüleme: 749
Büyüklük:  61,7 KB (Kilobyte)isim:  2e.jpg
Görüntüleme: 642
Büyüklük:  58,3 KB (Kilobyte)isim:  3e.jpg
Görüntüleme: 666
Büyüklük:  48,7 KB (Kilobyte)
    gülenyüz, gtatas, Uzaylı ve 1 kişi daha bunu beğendi

  11. #11
    Kurucu Üye acemi_caylak - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    3.824
    Sen kesin yengecide balıkla birlikte kızartmışsındır
    expert0540 bunu beğendi

  12. #12
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2014
    Yer
    İZMİR
    Mesajlar
    1.847
    isim:  4u3u.jpg
Görüntüleme: 648
Büyüklük:  27,5 KB (Kilobyte)
    LEVREK FIRIN
    Şu en büyük olanı güzelce yıkanıp tuzlanır,hafif yağlanmış büyükçe bir tepsiye kuzu gibi yatırılır, içine(karnına) defne yaprakları ve tane karabiber konur,halka halka doğranmış bolca soğan ve limon dilimleri ilave edilir, isteğe göre maydanoz ve domates konur üzerine tekrar yağ gezdirilir ve doğru fırına 180 c ısıda nar gibi kızarana kadar pişirilir sonra afiyet olsun BANA
    gülenyüz, acemi_caylak ve Meymun bunu beğendiler

  13. #13
    Kurucu Üye Uzaylı - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    İzmir
    Mesajlar
    3.746
    Yiyecek yeri yok ki o yengecin, belki balık yemi olmuştur.

    Sayın Meymun rastgele... Nazar değmesin diye bir de maaşallah... Vallahi imrendim. Silikon balık almam lazım. Bizde silikon solucan var olmaz mı?
    gülenyüz ve acemi_caylak bunu beğendiler

  14. #14
    Kurucu Üye Uzaylı - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    İzmir
    Mesajlar
    3.746
    Sayın dalya35; Eşim de levreği süper lezzette pişirir.Biz tutamıyoruz acemiyiz. Önce iyi bir balıkçıdan 1,2 kglık bir deniz levreği alınır. Güzelce temizlenip fleto yapılır. Yani balığın kafası ve kılçığı özenle alınır ve iki fileto arasına patates, domates dilimleri... Sarımsak, defne yaprağı v.s. fırında pişer. Off... olsa da yesek...
    dalya35 ve gülenyüz bunu beğendiler

  15. #15
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2014
    Yer
    İZMİR
    Mesajlar
    1.847
    Kafası kuyruğu alınmış balığı ben hiç sevmem sevgili Uzaylı, kafa, kuyruk, kılçık mutlaka kalacak, balığa lezzet verir, patates ve sarımsak için yorum yapmayacağım tabiiki olabilir ...Balık nar gibi kızardıktan sonra ellerinle, arada parmaklarını da yalayarak büyük bir iştahla yiyeceksin, bolca marul salatası ve bol limonlu rokayla
    Meymun, Uzaylı, expert0540 ve 1 kişi daha bunu beğendi

  16. #16
    Kurucu Üye Uzaylı - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    İzmir
    Mesajlar
    3.746
    Ben bilmem eşim bilir. Balıkçı öyle tarif etmiş. Vallahi öyle alattınız ki, gidip balık alasım var.
    gülenyüz ve dalya35 bunu beğendiler

  17. #17
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2014
    Yer
    İZMİR
    Mesajlar
    1.847
    Uzaylı ve gülenyüz bunu beğendiler

  18. #18
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2014
    Yer
    İZMİR
    Mesajlar
    1.847
    Unutmayın parmaklar yalanacak
    gülenyüz ve expert0540 bunu beğendiler

  19. #19
    Yeşil Sever Meymun - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Sep 2013
    Mesajlar
    331
    Ocaktan beridir mi nedir girmedim buraya. Bir tüyüş tam tüyüş oldu.
    Girdim şimdi ne yazayım, ne ottan anlarım ne kökten.
    Tabii var bir şeyler de sizlerin bilgisi gibi değil benim bildiklerim.
    Kendime de haksızlık etmeyeyim genel ortalamanın çok üzerindedir.

    Neler yazmıştım bilmiyorum levrek konusu aklıma geldi.

    Şimdi birkaç resim arayayım yazacak kafa yok bende.

    Levrek değil lüfer buldum o da bu denizden çıktı bir gün arayla çıkan lüfer grupları ve hazin sonları.
    Öldüler ve vücutları cehennemi gördü, yani piştiler. Onları gazaba uğratan ben oldum.
    Lanet olsun.
    Bu yazdığımın ardında ne düşünceler var, ön yargılarından kurtulabilene.


    Lisim:  7.jpg
Görüntüleme: 522
Büyüklük:  67,6 KB (Kilobyte)

    isim:  5.jpg
Görüntüleme: 527
Büyüklük:  79,8 KB (Kilobyte)
    sarı.sonbahar, gülenyüz, dalya35 ve 1 kişi daha bunu beğendi

  20. #20
    Yeşil Sever Meymun - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Sep 2013
    Mesajlar
    331
    Bu da başka bir günden, yine kuzinede, mevsim kış olunca azap yeri aynı.

    isim:  6.jpg
Görüntüleme: 575
Büyüklük:  77,2 KB (Kilobyte)

  21. #21
    Yeşil Sever Meymun - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Sep 2013
    Mesajlar
    331
    Bu da tek başınayken, arkadaşlar yokmuş.
    İş kolay azap yeri ızgara, mönü fish and chips



    isim:  P1100639.jpg
Görüntüleme: 869
Büyüklük:  74,0 KB (Kilobyte)

    isim:  P1100640.jpg
Görüntüleme: 575
Büyüklük:  68,4 KB (Kilobyte)
    Eklenen Resim Ön İzlemesi Eklenen Resim Ön İzlemesi  
    gülenyüz, dalya35 ve acemi_caylak bunu beğendiler

  22. #22
    Yeşil Sever Meymun - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Sep 2013
    Mesajlar
    331
    Yeni bir levrek resmi daha buldum. Lüferler buraya gitmedi. Ufak 1 kg kadar ama olsun varsın levrek işte, konu adına uygun tür.

    isim:  lf.jpg
Görüntüleme: 1474
Büyüklük:  50,4 KB (Kilobyte)
    Uzaylı, acemi_caylak, gülenyüz ve 1 kişi daha bunu beğendi

  23. #23
    Yeşil Sever Meymun - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Sep 2013
    Mesajlar
    331
    Dünkü levreklerden biri. Diğeri Urfalı komşunun yaptığı iki lahmacunla takas edildi.


    Balıkçı tezgahlarında gördüğünüz kilogramı 20 TL ye satılan çiftlik levrekleri yanında 40-50 liraya satılan deniz levrekleri var.
    Bu esnaf, deniz levreğini kilosu 40 liradan tutandan alıyor. Restoranlar ise balığın boyutuna göre kilogramını 60-75 TL arasına alıyor.

    Peki o zaman balıkçılar 40 liradan deniz levreğini nasıl satıyorlar,bir düşünün.

    İrice olanlar ve o gün çiftlikten gelenler deniz levreği oluyor.
    Yalan bedava, yemin ise sudan ucuz. İster balıkçı olsun ister mecliste çalışsın.

    isim:  P1100765.jpg
Görüntüleme: 716
Büyüklük:  53,3 KB (Kilobyte)
    Uzaylı, acemi_caylak, dalya35 ve 1 kişi daha bunu beğendi

  24. #24
    Yeşil Sever Meymun - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Sep 2013
    Mesajlar
    331
    Bir çok işim vardı. Çim biç sula komşunun birkaç angaryası vs. bir SeninCan, Engin, Murat, Muammer tekne ile Saros’ta bir balık avı turuna gidiyorlarmış Senih beni de çağırdı. Bu ara olta hazırlamam lazım, sert sahte dolu çantaya elimi attım, biri kutusundan çıkmış, iğne saplandı.
    Elimi çektim çıkmıyor ön iğne de çantanın kumaşına girmiş. Sahteleri boşalt elimde karga burun çantaya batan iğneyi yerinden sök, sıra bana saplananı çıkartmaya geldi.
    Bu üçüncü oluyor ilki levrek avında koluma girmişti. İkinci evde split ringe iğne geçirirken bu da evde.
    Bunları anlatmıştım ama benim gibi savruk herkesin başına gelebilecek dikkatlerin de yaşayabileceği son olayı anlatıp iğne çıkarılışı hakkında tekrar bilgi vermek istedim. Bu amaçla da işlemin resimlerini çektim.

    Pense veya karga burun kesilmesi gereken uca yanaşmadığından önce dışarıdaki ikisini pense ile sıkarak birbirine yanaştırıyorsunuz sonra bunları kesiyorsunuz. Ancak bu seferki iğne sertmiş sıkınca biri kırıldı. İkinciyi kestim. Daha sonra bana saplananı kesip dışarıda kalan ucu karga burunla tutup çevirerek giriş ucunu deriye ikinci delik açarak dışarı çıkarıyorsunuz. En zor kısmı burası deriyi delmek, insan derisi oldukça sağlam ve esnek olduğundan iş biraz uzayabiliyor. Dışarı çıkarılacak kısmı diğer parmaklarınızla gerdirdikten sonra delebiliyorsunuz. Ters bir yerde olduğu için bunu beceremeyip komşudan yardım istedim. Kafasını çevirip ve gözlerini sımsıkı kapayarak benim deriyi gerdi de öyle döndürüp iğnenin ucunu çıkarabildim.

    Sonra menapoz mu tetanoz mu ne omuzuma ondan yaptırdım. Hemşire de aşı ağrı yapar buz koy bilmemne bana öğütler vermeye çalışıyor. Sivrisinek ısırmasının yanında palavra alt tarafı bir tetanoz aşına dayanamayacağımı mı sandı ne.

    Geçmiş olsun falan demenize gerek yok geçti, dün gece yola çıktım, 5:30 da Yayla limanından tekneye binip ıvır zıvır mercan avladık. Şimdi Tekirdağdayım.

    isim:  1.jpg
Görüntüleme: 492
Büyüklük:  44,2 KB (Kilobyte)isim:  2.jpg
Görüntüleme: 1962
Büyüklük:  34,9 KB (Kilobyte)isim:  3.jpg
Görüntüleme: 613
Büyüklük:  37,8 KB (Kilobyte)isim:  4.jpg
Görüntüleme: 495
Büyüklük:  29,9 KB (Kilobyte)isim:  5.jpg
Görüntüleme: 730
Büyüklük:  33,7 KB (Kilobyte)isim:  6.jpg
Görüntüleme: 1407
Büyüklük:  24,3 KB (Kilobyte)isim:  7.jpg
Görüntüleme: 471
Büyüklük:  36,7 KB (Kilobyte)
    acemi_caylak bunu beğendi

  25. #25
    Yeşil Sever Meymun - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Sep 2013
    Mesajlar
    331
    ALINTI Uzaylı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
    Sayın dalya35; Eşim de levreği süper lezzette pişirir.Biz tutamıyoruz acemiyiz. Önce iyi bir balıkçıdan 1,2 kglık bir deniz levreği alınır. Güzelce temizlenip fleto yapılır. Yani balığın kafası ve kılçığı özenle alınır ve iki fileto arasına patates, domates dilimleri... Sarımsak, defne yaprağı v.s. fırında pişer. Off... olsa da yesek...

    Balıkçıdan deniz levreği aldığını sananlar, hele şehirde
    Çiftlik levrekleri balıkçılara geldiğinden büyük olanlar, en taze görünüşlüler, parlak olanlar ayrılır.
    Diğerleri kg fiyatı 20 TLden, ayrılanlar da deniz levreği olarak kg 40 TL dolaylarında satılır.
    Satılmazsa ertesi gün bunlar çiftlik levreği olur fiyatı yarıya düşer.
    Diğerlerinden büyük olanlar 700 gramlıklar ve üstü birkaç gün deniz levreği olarak fiyatı 35 TL ye inerek rütbe kaybetmeden satılır.

    Deniz levreğini tutanlar restorana götürürlerse Ayvalık, Cunda restoranları kilogramını 75 TL den alır. Madrabaz ise 60TL den alır, İstanbul'a gönderir orada açık arttırma ile satılır.

    Bunlar kış fiyatları yazın bizim buralarda 120 TL ye kadar çıkar.
    Deniz levreği asla balıkçı tezgahında yan gelip yatmaz. Balıkçı deniz levreği dediği balık için her türlü yemini eder.
    Ama yemin onlara rütbe atlatmaz.

    İstanbul'da bu nedenle şöyle bir söylenti vardır. Çiftlik çipurasını asla deniz çipurası lezzetine getiremediler ama, çiftlik levreğini becerdiler. Deniz levreği ile lezzet farkı yok deyip avunurlar.

    Türkiye'nin hiçbir yerinde deniz levreği balıkçı tezgahına düşmez. Şubat mart aylarında 3kg lık olanları görseniz de denizde ağlar içinde mahkum olarak yaşamış hayvanlardır onlar.
    Bunları anlattığımda hayır balıkçı benim arkadaşım bana kazık atmaz karşılığı, deniz levreği(!) almış kişilerin en önemli savunmalarıdır.
    Uzaylı ve gülenyüz bunu beğendiler

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yetkileriniz

  • Konu Açma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1