Close

Sayfa 1/2 12 SonSon
31 Sonuçtan 1 ile 25 Arası
Ağaç Şeklinde Aç72Beğeni

Konu: Ayva

  1. #1
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2015
    Mesajlar
    26

    Ayva

    Ayva nın değerini biliyor muyuz?Genelde itilmiş bi meyve türü fakat yaprağından çekirdeğine kadar kıymetli bir meyve türü...
    gçakar, gülenyüz, Uzaylı ve 1 kişi daha bunu beğendi

  2. #2
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2015
    Mesajlar
    26
    ÌHenüz ayvacı göremedik
    Buhar, gçakar ve gülenyüz bunu beğendiler

  3. #3
    Kurucu Üye
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    İstanbul/Atakent
    Mesajlar
    1.203
    Benim, saksıda küçük bir ayva fidanım var ama henüz yaprak aşamasında. Bırakın meyveyi, çiçek aşamasına bile geçemedi. Yapraklandığı zaman fotoğrafını koyarım.
    Buhar ve gülenyüz bunu beğendiler

  4. #4
    Kurucu Üye
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    Aksaray
    Mesajlar
    2.640
    Ayva yaprağını kaynatıp çay gibi demlemeli. Öksürüğe iyi gelir.
    Çekideği kaynatıldığı zaman jel kıvamına gelir. El ve dudaklara nemlendirici olarak kullanılır. Soğuk havalarda el ve yüzümüze sürerdik, iyi gelirdi. Soğuktan gerilen derimizi yumuşatır çatlamayı önlerdi.
    gülenyüz, gçakar ve Uzaylı bunu beğendiler

  5. #5
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2015
    Mesajlar
    26
    Ne güzel ayva sevenler yavaş yavaş gelmeye başladılar

  6. #6
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2015
    Mesajlar
    26
    Damar sertligini önler,tansiyonu düşürür
    kandaki kötü kolesterolü düşürur

  7. #7
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2015
    Mesajlar
    26
    Kalpteki sıkıntı ve çarpıntıya birebir
    varis tedavisinde de kullanılır

  8. #8
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2015
    Mesajlar
    26
    Şeker oranı düşük olduğundan dolayı şeker hastaları rahat rahat tüketebilir

  9. #9
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2015
    Mesajlar
    26
    Hazımsızlığı önler sinir sistemini güçlendirir

  10. #10
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    75
    Her derde deva mı ?

  11. #11
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2015
    Mesajlar
    26
    Dertler bu kadarsa evet
    aslında dahasıda var

  12. #12
    Kurucu Üye gülenyüz - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Dec 2013
    Mesajlar
    4.014
    Sn haka hoş geldiniz.Verdiğiniz bilgiler çok faydalı elinize sağlık.Yalnız.Tüm bilgileri aynı mesaj da paylaşırsanız daha uygun olur.Teşekkürler.
    adneser, Uzaylı ve gçakar bunu beğendiler

  13. #13
    Kurucu Üye
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    İstanbul/Atakent
    Mesajlar
    1.203
    Meyveleri severim, tadı iyiyse ilaç niyetine yemek pek aklıma gelmez. Güzel bir Ekmek Ayvası yararlı ya da yararsız farketmez, severek yerim. Konusu açılmışken, yazayım. Gerçek bir olay mıdır bilmiyorum. Ayvayı yemek deyimi aşağıda ki olaydan sonra dilimize yerleşmiş.

    Vaktiyle Almanya’da yaşayan bir ailenin Türkiye’deki evine hırsız girer. Hırsız, evi arar tarar çalacak hiçbir şey bulamaz. Sonra dolabı açar, dolapta üç tane ayva görür, ayvanın birini soyar yer, diğerini yerken komşuların ihbarı ile gelen polisler tarafından yakalanır. Hırsız, mahkemede hâkime hiçbir çalmadığını sadece bir ayva yediğini, diğerini yerken yakalandığını söyler.

    Hâkim de Hırsız’a:
    ‘’Eğer ayvayı yememiş olsaydın, sana hırsızlığa teşebbüs etmekten ceza verirdim, hırsızlık eylemi gerçeklememiş olduğu için küçük bir ceza ile kurtulurdun. Ama ayvayı yediğin için, hırsızlık olayı gerçekleşmiştir. Eylem de gerçekleştiği için sana hırsızlara verilen cezayı vereceğim.’’ diyerek sanığa daha ağır bir ceza verir.
    haka, Uzaylı, adneser ve 1 kişi daha bunu beğendi

  14. #14
    Kurucu Üye Uzaylı - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    İzmir
    Mesajlar
    3.746
    Bizim bahçede de 4 ayva ağacı var. Sanırım üçü "Ekmek ayva", diğerini "Ege ayva" diye biliyorum. Şifası olmayan bir meyve var mı? Hepsini afiyetle yiyiyoruz. Ayvayı reçel yaparken çekirdeklerinden bir kaçını da koyup, reçel pişirme işlemi bitikten sonra çıkarırsak, çok güzel renk veriyor.
    Babaanne, Mehmet ŞAHİN, gülenyüz ve 3 kişi daha bunu beğendi

  15. #15
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2015
    Mesajlar
    26
    ilaç diye meyve yada herhangi bişey yemek akıl karı olmasa gerek aslolan şifa niyetine yemek olur ancak.Ayvayı konsantre şeklinde yapıp içmenizi özellikle tavsiye ederim.
    F_Gün, gülenyüz, Uzaylı ve 1 kişi daha bunu beğendi

  16. #16
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2015
    Mesajlar
    26
    Bu bizim bahçedenisim:  20141017_151156.jpg
Görüntüleme: 102
Büyüklük:  50,2 KB (Kilobyte)
    Eklenen Resim Ön İzlemesi Eklenen Resim Ön İzlemesi  
    gülenyüz, F_Gün, bilgiman ve 3 kişi daha bunu beğendi

  17. #17
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    Balıkesir Bandırma
    Mesajlar
    1.100
    Bu sene reçelini yaptık. Süper oldu. Çekirdekleri içine konuldu. Renk ve kıvam verdi.

    Bahçeye henüz dikemedim ama eksikliğini en kısa zamanda gidermek istiyorum.
    gülenyüz, haka ve Uzaylı bunu beğendiler

  18. #18
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2015
    Mesajlar
    26
    Reçeliyle beraber konsantre meyve suyu yapmanızı öneririm.
    Fidan dikecekseniz Eşme ayvasını tavsiye ederim
    gülenyüz bunu beğendi

  19. #19
    Yeşil Sever Mehmet ŞAHİN - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jan 2015
    Yer
    Muğla
    Mesajlar
    314
    Sayın haka;
    Ayva resimleri çok güzel. Sizin bahçedenmiş. Bu ayvaların cinsi nedir? Eşme ayvası mı? Eşma ayvası ile ekmek ayvası farklı cinsler midir? Eşme ayvasının özellikleri hakkında kısaca bilgi verir misin? Teşekkürler.
    Uzaylı ve gülenyüz bunu beğendiler

  20. #20
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2015
    Mesajlar
    26
    syn mehmet şahin resimdeki ayvanın cinsi eşme ayvası, ekmek ayvasıyla eşme ayvası farklı cinslerdir
    eşme ayvası boğuculuğu olmayan sulu, elma gibi yiyebileceğiniz lezzetli hafif mayhoş çeşittir
    gçakar, gülenyüz ve Mehmet ŞAHİN bunu beğendiler

  21. #21
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2015
    Mesajlar
    26
    isim:  20140902_190730.jpg
Görüntüleme: 92
Büyüklük:  105,4 KB (Kilobyte)
    gülenyüz, bilgiman, F_Gün ve 3 kişi daha bunu beğendi

  22. #22
    Yeşil Sever Mehmet ŞAHİN - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jan 2015
    Yer
    Muğla
    Mesajlar
    314
    Sayı haka; verdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu.Teşekkürler...
    Anlatımınızla eşme ayvasını daha çok sevdim.
    gülenyüz ve haka bunu beğendiler

  23. #23
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2015
    Mesajlar
    26
    isim:  20140526_191520.jpg
Görüntüleme: 69
Büyüklük:  36,1 KB (Kilobyte)
    reim geçen yldan uçlarda kuruma oluyor sonrasında da gövdede kararma şeklinde lekeler oluşuyor bilgisi olan var mıdır acaba?
    isim:  20140315_154530.jpg
Görüntüleme: 68
Büyüklük:  64,9 KB (Kilobyte)
    Eklenen Resim Ön İzlemesi Eklenen Resim Ön İzlemesi  

  24. #24
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    Jan 2015
    Mesajlar
    26

  25. #25
    Kurucu Üye Uzaylı - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    İzmir
    Mesajlar
    3.746
    Sayın Haka; Sanırım ağaçlarınız tehlike altında...


    ATEŞ YANIKLIĞI(Erwinia amylovora)

    E.amylovora, bir önceki seneki enfeksiyonlar sonucu dal ve gövdede oluşmuş kanserlerin kenarındaki kabuk dokusu içinde kışı geçirir.İlkbaharda yağmur, böcek ve rüzgar enfeksiyonu çiçeklere, gelişen sürgünlere ve genç yapraklara taşır.Bakteriler yağmur, rüzgar,böcekler, kuşlar,budama ve yağmurlama sulama ile hızla yayılır.

    Belirtileri:En tipik belirtisi, bitki aksamının ateşten yanmış gibi bir görünüm almasıdır.Nemli havalarda bu hastalıklı kısımlarda krem rengi sütümsü bir akıntı oluşur.Bu akıntı kuruduğunda elmada amber rengi, armutta ise kahverengi renge dönüşür.İlk belirtiler çiçekte görülür.Başlangıçta suda haşlanmış gibi bir görünüm alır,solar,büzüşür,kahverengileşir,zamanla siyahlaşarak ateşte yanmış gibi bir görünüm alır.Enfeksiyon çiçek tablasına kadar ilerler.Daha sonra genç meyve enfeksiyonları görülür.Hastalık ilerledikçe tüm sürgün, dallar ve gövdeye kadar yayılabilir.Taze sürgünler enfeksiyon olduğunda siyahlaşır ve uç kısımları kıvrılır.Bu belirti çoban değneği olarak isimlendirilir.Hasta olan kısımlarda kabuk bir bıçakla kaldırıldığında, dokunun kahverengileştiği ve sağlam kısma doğru ilerlediği görülür.Ateş yanıklığı tüm dünyada karantinaya dahil bir hastalıktır.

    Konukçuları:Özellikle armut, ayva ve elmalarda çok zararlı olmaktadır.

    Kültürel önlemler:

    - Hastalıkla bulaşık alanlardaki konukçu bitkilerden fidan,çelik,aşı gözü,kalem ve anaç gibi üretim materyali kesinlikle alınmamalıdır.

    - Özellikle hastalıklıla bulaşık illerde sürekli denetimler yapılmalı,hastalıklı bitkiler imha edilmelidir.

    - Budama yerlerine %10’luk Sodyum hipoklorit(çamaşır suyu) sürülmeli ve aşı macunu ile kapatılmalıdır.Budamada kullanılan bıçak,makas,testere v.b her kesme işleminden sonra %10luk sodyum hipoklorit çözeltisiyle dezenfekte edilmelidir.

    - Hastalıklı kısımlar en az 30-40cm.altından kesilip, bahçeden uzaklaştırılmalıdır.

    - Bahçede dengeli gübreleme yapılmalı, toprak pH’sı 5.5-6.5 seviyesinde tutulmalıdır.

    - Yağmurlama sulamadan kaçınılmalı,damlama sulama tercih edilmelidir.

    - Hastalığın yayılmasında önemli olan ateş dikeni,dağ muşmulası,akdiken,süs bitkisi olarak yetiştirilen armut,elma ve ayva bitkileri sürekli kontrol edilmeli ve mümkünse bahçeden sökülerek uzaklaştırılmalıdır.

    Hoşgeldiniz - Kemal Cüce Tarım Ltd. Şti.
    Mehmet ŞAHİN bunu beğendi

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yetkileriniz

  • Konu Açma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1