Close

10 Sonuçtan 1 ile 10 Arası
Ağaç Şeklinde Aç22Beğeni
  • 6 Post By Halil Önen
  • 4 Post By denizakvaryumu
  • 2 Post By rise_com
  • 2 Post By Buhar
  • 1 Post By denizakvaryumu
  • 2 Post By denizakvaryumu
  • 2 Post By adneser
  • 1 Post By Halil Önen
  • 1 Post By Uzaylı
  • 1 Post By Uzaylı

Konu: Evde Çemen Yapımı/Salçalık Domates ve Biberden...

  1. #1
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    İzmir/Belen Köyü
    Mesajlar
    1.991

    Evde Çemen Yapımı/Salçalık Domates ve Biberden...

    Domates Salcası Yapımıten çemen yapımı...


    Yukarıda anlatıldığı gibi yapılan salçadan çemen yapacağız.

    Aslında biz salca yemek istiyor da bahane arıyoruz...


    isim:  IMAG0016 [640x480].JPG
Görüntüleme: 775
Büyüklük:  88,8 KB (Kilobyte)

    Salçalık domates ve salçalık biberin karışımından yapılan salçaya...


    Oranlarını kendimiz damak tadına göre ayarlıyoruz...

    Kekik,
    Karabiber,
    Kimyon,
    mercenköşk,
    nane...

    ve..


    isim:  IMAG0025 [640x480].JPG
Görüntüleme: 713
Büyüklük:  77,2 KB (Kilobyte)

    sarımsak ile (eklendi...
    ezilmiş ceviz ile bademi...


    isim:  IMAG0031 [640x480].JPG
Görüntüleme: 826
Büyüklük:  107,3 KB (Kilobyte)


    bir güzel karıştırıyoruz...


    isim:  IMAG0034 [640x480].JPG
Görüntüleme: 696
Büyüklük:  70,2 KB (Kilobyte)


    hepsi bu kadar...


    isim:  IMAG0038 [640x480].JPG
Görüntüleme: 669
Büyüklük:  88,8 KB (Kilobyte)


    ...


    isim:  IMAG0042 [640x480].JPG
Görüntüleme: 1007
Büyüklük:  93,2 KB (Kilobyte)



    bir cam kavanoza doldurulur üzerine bir az zeytin yağı konur...


    isim:  IMAG0031 (Kopyala).JPG
Görüntüleme: 679
Büyüklük:  81,6 KB (Kilobyte)


    Afiyet olsun...
    Konu Halil Önen tarafindan (07.08.2013 Saat 10:37 ) degistirilmistir.
    Fakir, onurguvercin33, mavi yeşil ve 3 kişi daha bunu beğendi

  2. #2
    Yeşil Sever denizakvaryumu - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    347
    Az biraz da sarımsak eklenirse...zaten hemen biter
    rise_com, Buhar, Fakir ve 1 kişi daha bunu beğendi

  3. #3
    Kurucu Üye rise_com - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    Gaziantep
    Mesajlar
    2.831
    Üstad, ceviz resminde doğranmış sarmısak var galiba. Eğer o sarmısaksa, çemen bitmiş demek
    Halil Önen ve Fakir bunu beğendiler

  4. #4
    Kurucu Üye
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    Aksaray
    Mesajlar
    1.908
    Sarımsaksız olmaz ki...

    Bizde boy otundan yapılan undan ( Çemen Unu) yapılır.

    Baharatları kimyon, toz biber, karabiber, ceviz, sarımsak ve çemen unudur. Arasına pastırma parçaları koyunda olur. Ceviz koymayan da olur.

    Unun ne kadar su ile yogrulacağı pek bilinemez. Onun için hep çok miktarda çemen yapılır.

    Katı olur su katılır....cıvık olur un katılır.....böylece bir tabak yapımı için yola çıkılır ama bir bakmışsınız bir tencere çemen olur.

    Çemen yiyen insanlar, terledikleri zaman çemen kokarlar....
    Halil Önen ve Fakir bunu beğendiler

  5. #5
    Yeşil Sever denizakvaryumu - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    347
    Resimdeki Badem...

    ALINTI rise_com Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
    Üstad, ceviz resminde doğranmış sarmısak var galiba. Eğer o sarmısaksa, çemen bitmiş demek
    rise_com bunu beğendi

  6. #6
    Yeşil Sever denizakvaryumu - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    347
    Sabah sabah gerçekten canım çekti...
    Halil Önen ve rise_com bunu beğendiler

  7. #7
    Fahri Üye adneser - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    ALANYA
    Mesajlar
    1.577
    Sn Halil bey

    Yapanların eline sağlık, afiyet olsun.

    Saygı ve selamlar
    Halil Önen ve rise_com bunu beğendiler

  8. #8
    Yeşil Sever
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    İzmir/Belen Köyü
    Mesajlar
    1.991
    Evet sarımsak da ekleniyor (unutmuşum)..

    'Boy otu ununu' bilmiyorum...

    Bir şekilde bahane uydurup salca yemek istiyoruz de; ama güzel bir çemen tarifi olsaydı keşke...

    Teşekkürler...
    rise_com bunu beğendi

  9. #9
    Kurucu Üye Uzaylı - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    İzmir
    Mesajlar
    3.086
    Ben de kahvaltı çemeni yaparken; Biber salçasına kimyon, karabiber, kekik, nane, sarımsak, ceviz, zerdeçal ve toz çemen katıyorum. Aynen çok az yağ ile karıştırıp eziyorum. Çemen katılmadan nasıl çemen oluyor?

    Adaçayı katıldığını ilk defa görüyorum; tadı nasıl merak ettim. Ama yine de çemensiz eksik gibi.. Ellerinize sağlık.
    Halil Önen bunu beğendi

  10. #10
    Kurucu Üye Uzaylı - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    May 2013
    Yer
    İzmir
    Mesajlar
    3.086
    ALINTI Buhar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
    Sarımsaksız olmaz ki...

    Çemen yiyen insanlar, terledikleri zaman çemen kokarlar....
    Evet o yüzden bir kavanoza bir çay kaşığı koyuyoruz. Böylece kokmuyor. Ve fazla yemiyoruz. Ama gerçekten çok lezzetli.
    Halil Önen bunu beğendi

Yetkileriniz

  • Konu Açma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1