Close

1 Sonuçtan 1 ile 1 Arası
  1. #1
    Kurucu Üye gülenyüz - ait Kullanici Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Dec 2013
    Mesajlar
    4.014

    Kavut (van) yöresi

    Kavut Malzeme Listesi

    1 çay bardağı kadar tereyağı (sıvı yağ da kullanılabilir)
    2 su bardağı kavurga unu (kavrulmuş buğdayı rondodan geçirerek elde edebilirsiniz)
    1 kahve fincanı bal ya da pekmez
    Dövülmüş ceviz içi


    Kavut Nasıl Yapılır ?

    Tereyağı (sıvıyağ da olur) ile kavurga ununu bir tavaya alıp ateşin altını yakıyoruz.
    Un yağı tamamen emip rengi koyulaşıncaya kadar karıştırarak kavuruyoruz.
    Sonrasında ateşin üzerinden alıp bir servis tabağına döküyoruz.
    Ardından üzerine pekmez ya da bal döküp düvülmüş ceviz içini de üzerine serpiştiriyoruz.
    Ardından afiyetle tüketebilirsiniz. Eğer fazladan pişirip daha sonra tüketmek isterseniz pişirme işleminden sonra dolapta saklayabilir. Tüketmeden önce üzerine bal,pekmez ve ceviz içini ilave edip sonra servis edebilirsiniz.
    Eklenen Resim Ön İzlemesi Eklenen Resim Ön İzlemesi  

Yetkileriniz

  • Konu Açma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1